Alergeny

  • Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  • Skorupiaki i produkty pochodne.
  • Jaja i produkty pochodne.
  • Ryby i produkty pochodne.
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  • Soja i produkty pochodne.
  • Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  • Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
  • Seler, gorczyca i nasiona sezamu oraz ich produkty pochodne.
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  • Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.
  • Łubin i produkty pochodne, mięczaki i produkty pochodne.
Szukaj